6 Haziran 2012 Çarşamba

Bilgenin Tamamlanamayan hikayesi

Durduğunda ilerleyebilir misin?

Bilge akçaağaçta durdu. Düşünmeden düşündü bilge. Akçağacı süzdü. Kabuğunu, özünü... Sözünü tuttu bilge. İçinden söylemeden söyledi bilge. Kendine demeden, yaşama dedikleri düşündüklerinden süzüldü yaşama. Düşündüklerinde sesler ve sözler yoktu. Algıları, duyguları sözlerinden keskindi düşündüklerinde. Sessizliği, sözlerinden büyüktü. Bu kimsenin tanımadığı bilge bu ağacın dibinde durup bilgece bu ağaca bakarken yaşama ne katabilirdi ki? Ne katıyordu. Gölde duran su göle ne katıyordu ki diye soruyorsan cevap bundadır ama sorduğun bilgenin diğer damlalardan farkı olup olmadığı ise dipte çöken damla ve buharlaşmaya hazırlanan damlayı çağrıştırıyor bana ama bu anlam eksik. Biz bilgeye dönelim..

Bilge bilgece yürüdü ormanda.... Ağaç kabuk tuttu. Kabuk sertleşti. Cansız sanılan kuru kabukta kuru can vardı. Çatlaklı kabuk içindeki özü korurken ve özünden eksik değildi. Ağaç özünden büyürken kırılıp parçalanıp dökülen kabuklar çürüyüp dağılıp topraktan özden dönüyordu geri. Buharlaşan su geziyordu heryeride göle dönüyordu yine.

Bilge şimdi doygunluğunda doygun, şimdi var ama, bilmeden bilge, eksiklikte öncesinde. Sabırla halini kabulde ve beklentisizlikte. Anlamdırdığında olup biteni anlayamadı nedenini. Suya baktı bilge su ona baktı. İçti suyu bilge su onu içti. Ne cevher ki aslı bende yok senden alırım aslım sende yokta benden mi alırsın. Kattığımı kattığıma katsam, ne eksilsem ne çoğalsam.

Derler ki aramadan bul. Derler ki zorla gelmez. Eksiklikte hissetmek bu nedir bilen bilir. Varı var bil. Kendini ondan bil. Hepsini kendinden bil. Eksiklikte olmak nedir bilir misin? Anlamıyorsan sabret özümse. Kolay mı? Her şey cevaplanmış ne soralım. Ama cevabı birde özden bulalım. Ama eksik bulmakta can/kalp doymuyor. İçip kandın yine susadın. Can ister başka su. İçtinmi doydursunda bir daha susatmasın. Bu aşkı bilir misin.

Dur
Öylece dur ve bekle
Sabırsızlığına eklentisizce sabret
Duruşlarda sabrederek ve özümseyerek ilerle
100512


Bilge sabırlı ama dağda yalnız. Yalnız hissetmiyor bilge ama bence yalnız. Sonu var mı bu hikayenin bilge. Şimdi neden neyi bekliyorsun. Dağa çıkma çocuk dağ seni yorar. Ben dağdayım içimdeki ses sen kimsin. Bilge deilsin sen. Uçarım ben içimdeki ses. Sen karışma uçmayı biliyorum ben. Bilmiyorsam öğrenirim ben...


150512

0 yorum:

Yorum Gönder